EklenecekEklenecek
EklenecekEklenecek
EklenecekEklenecek
EklenecekEklenecek
Atatürk’ün devletçilik ilkesini benimsemesinin ve uygulamaya koymasının sebepleri nelerdir?
Atatürk’ün devletçilik ilkesini benimsemesinin ve uygulamaya koymasının sebepleri nelerdir?
Atatürk'ün devletçilik ilkesini benimsemesinin ve uygulamaya koymasının sebepleri nelerdir?Savaş sonrasında henüz özel teşebbüs güç kazanamamıştı. Devlet sanayi alanında atılımda öncülük etmeliydi. Bu...
Atatürk döneminde ekonomi alanında nasıl bir devletçilik uygulaması yapılmıştır?
Atatürk döneminde ekonomi alanında nasıl bir devletçilik uygulaması yapılmıştır?
Atatürk döneminde ekonomi alanında nasıl bir devletçilik uygulaması yapılmıştır?Devlet ekonominin merkezine alınmış, özel teşebbüs henüz oluşmadığı için, milli sermaye yetersizliğinden dolayı, devlet ...
Egemenliğin millete ait olmadığı bir devlette demokrasiden söz edilebilir mi?
Egemenliğin millete ait olmadığı bir devlette demokrasiden söz edilebilir mi?
Egemenliğin millete ait olmadığı bir devlette demokrasiden söz edilebilir mi?Egemenliğin millete ait olmadığı bir devlette demokrasiden söz edilemez. Bunun sebebini şu şekilde izah edebiliriz. Demokra...

ikinci Dereceden Bilinmeyenli Denklemler Test Sorulari (2)

3 sene önce admin tarafından yazıldı, kez görüntülendi ve hakkında hiç yorum yapılmadı.
İKİNCİ DERECEDEN BİLİNMEYENLİ DENKLEMLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (2) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) 

1. Bir bilinmeyenli bir ikinci derece denkleminin birbirinden farklı ve birer reel sayı olankökleri

denklemini sağlamaktadır.
m değerlerinin meydana getirdiği cümle aşağıdakilerden hangisidir?

  
2. ax²-6x-9=0 denkleminin kökleriise, a nin değeri aşağıdakilerden hangisidir?
A) 1                                b) 2                        C) –1
D) –2                             E) –3
  
3.
x²+ax+b=0  denkleminin bir kökü 3,
X²+cx+d=0  denkleminin bir kökü -5 tir.
Bu iki denklemin diğer kökleri eşit olduğuna göre; a-c nin değeri nedir?
A) –8                              B) –6                      C) –3
D) –2                             E) –1
  
4.

denkleminin kökleriolduğuna göre,toplamı kaçtır?
A) 6                                B) 5                        C) 4
D) 3                               E) 2
  
5., koşulu ile

denkleminin köklerinin çarpımı nedir?

  
6. x²-2x+a=0 denkleminin kökleriolduğuna göre a nın hangi değeri için olur?
A) 1                                B) 2                        C) 3
D) 4                               E) 5
  
7. 2x²-5x+p²+q²=0 denkleminin, kökleri p ve q olduğuna göre, diskriminantı kaçtır?
A) 17                             B) 9                        C) 1
D) 0                               E) –1
  
8.
denkleminde köklerin gerçel olmaması için b ile c arasındaki bağıntı ne olmalıdır?

  
9. x²-2x+4=0 denkleminin kökleriise nin pozitif  değeri kaçtır?

  
10. Pozitif iki sayının farkı 5, çarpımları 24 ise küpleri farkı kaçtır?
A) 485                           B) 460                   C) 420
D) 385                           E) 360
  
11.  [-1,3]  kapalı aralığında tanımlı f(x)=4-x² fonksiyonunun en küçük değeri kaçtır?
A) –6                             B) –5                      C) –4
D) 2                               E) 3
  
12. denkleminin kökleri, sıfırdan farklı olansayılarıdır.
Buna göre, büyük kök kaçtır?
A) –3                              B)-2                        C) –1
D) 1                               E) 2
 13. x² – 3mx+m-3=0 denkleminin kökleridir.

olduğuna göre, m nin alabileceği değerler kümesi aşağıdakilerden hangisidir?
 
 14. 4x²-5x-1=0 denkleminin kökleridir.
Buna göre,

toplamı kaçtır?

 15.olmak üzere
(a+1)x²-2(a+7)x+27=0
denkleminin kökleri eşit olduğuna göre, a nın alabileceği değerler toplamı kaçtır?
A) 15                             B) 13                      C) 11
D) 10                             E) 9
 16.

denkleminin köklerinden biri  dir. Buna göre,

değeri kaçtır?
A) 3                                B) 5                        C) 7
D) 9                               E) 11
 17. Her x gerçel sayısı için
X²+ax-5=(x+1)(bx+c)
olduğuna göre, a+b+c toplamı kaçtır?
A) –9                             B) –8                      C) 0
D) 8                               E) 9
 18. x>0 olmak üzere

olduğuna göre, x kaçtır?
A) 1                                B) 2                        C) 3
D) 4                               E) 8
  
CEVAP ANAHTARI
1-E      2-C      3-A       4-B       5-E
6-C       7-D      8-D       9-A       10-A       11-B
12-E       13-D       14-D       15-B       16-C       17-B       18-D
Etiketler:
Benzer Yazılar
Paralelkenar sorulari testi çöz
PARALEL KENAR, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) 1. Bir ABCD paralelkenarında [AB] ¹ [CB] dir. [AC] köşegeni üzerinde IBEI=IBCI alınıyor.Aşağıdaki üçgenlerden hangisi ikizkenar...
Parabol sorulari testi çöz
PARABOL İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (KONİKLER) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) 1. parabolünün odağı aşağıdaki noktalardan hangisidir?   2. y²=6x parabolünün odağının apsisi aşağıdakilerden hangisidir?A) 6          ...
Oran-oranti sorulari testi çöz 1
ORAN, ORANTI KAVRAMI, HESAPLANMASI İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (1) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) 1. y sayısı (x+1) ile doğru, (2x-1) ile ters orantılıdır. x=1 için y=4 olduğuna göre x ile y arasındaki ifade aşağı...
Yorumlar ( 0 )

Bu sitede yayınlanan yazılar kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.Tüm hakları saklıdır.